top of page

הרצאות

הרצאות בנושאים מגוונים העוסקות בקשר שבין סביבה, רשות מקומית ומה שביניהן.

החלק האהוב עלינו הוא לבנות סדנא, הכשרה או הרצאה המותאמת בדיוק למאפיינים של הארגון שלכם ולמה שחשוב לכם להרוויח מהתהליך. בנוסף לדוגמאות לתהליכים או תכנים שבנינו בעבר שזכו להצלחה בארגונים אחרים ומופיעים כאן, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונבנה את המענה המדויק עבורכם. 

קיימות ופריבילגיה

מה זה בכלל קיימות, והאם זו פריבלגיה? 

צריך לומר את האמת, תחום הקיימות והסביבה סובל מיחסי ציבור גרועים. במחשבה על הנושא, לרוב האנשים עולה בראש דימוי של מדענים מנותקים המאיימים בקטסטרופות או מחבקי עצים עם חיבה מוזרה לחיפושיות. לעיתים קרובות אני נתקלת באנשים שרואים בעיסוק בקיימות פריבלגיה, גם אם מסכימים על החשיבות העקרונית שלו. אבל האמת היא שגם אם אנחנו לא מודעים לכך, הנושא הזה רלוונטי מאוד לכולנו – ולא רק ברמת הידע הכללי אלא ממש כי הוא מחובר להרבה היבטים מרכזיים של חיי היומיום שלנו.  
בהרצאה הזו נעשה סדר - מה זה בכלל איכות סביבה, מה אומר המושג קיימות, איך הם קשורים לשינויי אקלים ובעיקר נדבר על איפה זה פוגש את החיים האמיתיים: בריאות, ביטחון, אוכלוסיות מוחלשות, מצבי חירום ועוד הרבה הקשרים חשובים אחרים, בהתאמה לארגון שלכם ולמה שמעניין אתכם. על כל אחד מהנושאים נדבר עם דוגמאות מוחשיות מהשטח ומאירועים אמיתיים שהתרחשו בישראל בשנים האחרונות. הניסיון מלמד שבסוף ההרצאה כבר לא תחשבו שקיימות זו פריבלגיה.  

Planting a Tree

שאלת מיליון הדולר - מי אחראי שהרחוב יהיה נקי?

לכאורה, מדובר בשאלה פשוטה אבל בכל רשות מקומית זו שאלה שעוסקים בה לא מעט, ומשקיעים בה משאבים רבים – תפעוליים וכלכליים (ולכן זו שאלת מיליון הדולר, לא כביטוי בלבד). לפעמים נדמה שניקיון המרחב הציבורי הוא ריצה מסביב למטאטא של עצמנו, המון מאמץ שחוזר על עצמו, מבלי לגרום לשינוי אמיתי. ההרצאה הזו היא הזדמנות להבין את הסוגייה הזו לעומקה: האם הרשות המקומית הינה האחראית הבלעדית על טיפוח המרחב הציבורי? מהו חלקם של התושבים והתושבות בשמירה על מרחב ציבורי נקי, נעים ומכבד? כיצד ערים שונות בארץ ובעולם מתייחסות לסוגיה הזו ומנסות לפתור אותה ומהם הצעדים הבסיסיים שניתן לנקוט בהם כדי לשנות את המצב. 

אין זבל אין דאגות

אין זבל אין דאגות: איך אסטרטגיית פסולת מורידה דאגות מהראש

תחום הפסולת ברשות המקומית סובל מריבוי לחצים מסוגים שונים ולפעמים הגורמים האמונים על הנושא מוצאים את עצמם קופצים בין קול קורא של המשרד להגנת סביבה לפניות תושבים בפייסבוק, מבלי שתהיה הזדמנות לקבל החלטות ולעצב כיווני פעולה על סמך הצרכים האמיתיים של הרשות המקומית. בדרך כלל אסטרטגיה היא מהלך שמניעים מלמעלה למטה – מקבלי ההחלטות וההנהלה מעוניינים לשנות מדיניות ומורידים אותה הלאה, לאחר תהליך שלעיתים מחבר את גורמי השטח ולפעמים גם לא. אבל האמת היא שאסטרטגיה טובה היא כלי עבודה מצוין לאנשי השטח דווקא לנושא כל כך עמוס, כי היא מסייעת לקבל החלטות בהתאם לצרכים האמיתיים של הרשות המקומית ומאפשרת לעבור ממצב תגובה למצב יוזמה. ההרצאה הזו עוסקת בשאלה איך עושים את זה ומה צריך לעשות כדי לעשות את זה גם ברשות המקומית שלכם.

Organic Trash
בואו נדבר ביזנס

בואו נדבר ביזנס:
קיימות כמנוע צמיחה כלכלי לרשויות מקומיות

אם נודה על האמת, קיימות נתפסת לעיתים כפריבילגיה. העיסוק בתכנים של איכות סביבה וקיימות נתפס פעמים רבות כמנותק מ"העולם האמיתי" ומאתגרי היומיום שכל רשות מקומית מתמודדת איתם. במילים אחרות, כשיש לנו משבר תקציבי ואנחנו לא יודעים איך תסגר שנת התקציב ברשות,  שיקולי קיימות לא נמצאים בראש סדר העדיפויות של מקבלי ההחלטות. האמת היא שזה מובן ואפילו הגיוני, אבל מה שלעיתים קרובות מתפספס זו ההבנה שתהליכי קיימות ואיכות סביבה המבוצעים טוב יכולים גם לחסוך תקציבים משמעותיים עבור הרשות ואפילו לייצר הכנסות. איך מפסיקים לדבר על קיימות כתפיסת עולם ומנוע ערכי ומקדמים באמצעותה תהליכים בעלי ערך כלכלי? בזה עוסקת ההרצאה בואו נדבר ביזנס: קיימות כמנוע צמיחה כלכלי לרשויות מקומיות.

New Growth
יעילות תפעולית

"זו לא קיימות, זו יעילות תפעולית" -
על קיימות בשירות התפעול העירוני

לאסטרטגיות יש נטייה להכתב במזגן תחת אור הפלורסנט. יכול להיות שזה מתאים בנושאים עירוניים אחרים, אבל כשעוסקים בפסולת, פינוי ומיחזור אשפה – לשטח יש חוקים משלו. הניסיון מלמד שגם האסטרטגיה המבריקה ביותר לא תצליח לבוא לידי מימוש ללא הבנה מעמיקה של המצב האמיתי בשטח והחיבור לצוותי התפעול שחווים את המצב מקרוב. ההרצאה הזו עוסקת בשאלה איך מייצרים תהליכים אסטרטגיים שמשלבים את האינטרסים של השטח ולא מייצרים עומס תפעולי נוסף בתחום סיזיפי ומורכב בלאו הכי? 

שוברת מיתוסים

שוברת מיתוסים:
מה באמת מעכב קיימות עירונית?

בשנים בהן אנו עוסקים בקידום קיימות בזירות שונות הבחנו בעובדה מעניינת: לא משנה עם מי נדבר, יש כמה אמירות נפוצות שחוזרות על עצמן כמעט בכל שיחה בנושא, שעוסקות בהנחות המוצא מי אחראי למצב ומה יכול לשנות אותו (ובעיקר למה זה לא יכול להשתנות...). מה שמפתיע לגלות הוא שהקשר בין האמירות האלה למציאות בשטח שהתמודדנו איתה מדי יום היה קלוש במקרה הטוב, ובמובנים רבים הקושי לקדם תהליכי קיימות ואיכות סביבה נבע בדיוק מהתפיסות השגויות האלה. מתוך ההבנה ששלב ראשון בהובלת שינוי הוא שינוי תפיסתי, ההרצאה הזו עוסקת בדיוק בזה – מהם המיתוסים שהתרגלנו להאמין בהם ולא משרתים את הנושא ואת היכולת שלנו להשפיע על המציאות שלנו, ואיך מפריכים אותם. 

מבוא למיחזור פלסטיק

קורס בסיס להבנת תחום מיחזור הפלסטיק. הקורס כולל היכרות עם החומרים המרכיבים מוצרים שונים בזרמי הפסולת, שיטות להפרדה וחילוץ חומרים לטובת מיחזור, הבנת תהליך המיחזור עצמו, רגולציה מקומית ועולמית, כלכלה של תחום המיחזור בישראל ובעולם, שווקים שמשתמשים בפלסטיק ממוחזר ופתרונות אפשריים.

Crushed Plastic Bottles
מיחזור פלסטיק

מבוא לאנרגיות מתחדשות

קורס בסיס להבנת תחום מקורות האנרגיה ואנרגיה מתחדשת בפרט. 
נושאים מרכזיים: 

  • סוגי אנרגיה מתחדשת- טכנולוגיות, שיטות ויעילות. 

  • רגולציה בישראל

  • היבטים כלכליים של תחום האנרגיה בישראל ובעולם

  • מיקוד והעמקה בתחום אנרגיה פוטו וולטאית ("סולארי"): ביצוע סקר פוטנציאל, מודל כלכלי, סקירת מודלים אפשריים להקמה (תאגיד אנרגיה, PPP אחר, BOT, EPC, שכירות).

  • דוגמאות מרשויות מקומיות בישראל 

  • סיורים לימודיים

Solar Panel
אנרגיות מתחדשות

דברו איתנו

         |            |    info@reset-muni.com    |    053-2504822

  • LinkedIn
  • Facebook

* הרשמה לניוזלטר מהווה הסכמה לקבלת מידע מעניין על קיימות, חדשנות ומה שביניהן.

לוגו reset

© 2024 RESET

Designed by Yarden Meerovitch

bottom of page